• Home
 • |
 • Blog
 • |
 • Facebook Filmpje downloaden? Dat doe je zo!

Facebook Filmpje downloaden? Dat doe je zo!

februari 22, 2021

Wil je een Facebook Filmpje downloaden? Begrijpelijk! Voor de ondernemer van nu is video zo enorm belangrijk geworden dat je eigenlijk niet meer zonder kunt. Wil je succes met online marketing, dan zul je dus ook moeten zorgen voor video. Hoewel tekst in de wereld van marketing nooit volledig zal verdwijnen, neemt video toch steeds meer de overhand bij online marketing.

Van alle vormen van media is video het gemakkelijkste te consumeren. Dat blijkt, want iedere dag word er voor maar liefst een miljard uur aan video weggekeken op YouTube. Ook op Facebook beginnen de filmpjes de overhand te nemen op onze tijdlijn.


Consumenten hebben een grote voorkeur voor video. Keer op keer blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat video het perfecte medium is voor het creëren van een diepere band met de kijker. Marketeers springen daar handig op in.

Statistiek laat zien dat consumenten 64 tot 85 procent meer geneigd zijn om tot aankoop van een product of dienst over te gaan als ze een video hebben gezien. Dat maakt dat video absoluut een onderdeel uit moet maken van de online marketing campagne van je bedrijf.

Omdat video een prominente rol speelt is er dus kans dat je zelf een interessante video op Facebook tegenkomt. Een video die je graag zou willen bewaren.

Hoewel je nergens de optie de Facebook site tegen komt, is het via een omweg zeker mogelijk om het filmpje te downloaden en op te slaan op je computer. Hoe je snel en gemakkelijk een filmpje van Facebook kunt downloaden leggen we je hieronder uit.

Note: Let wel op dat je de juiste rechten hebt om een video te downloaden en om het eventueel te hergebruiken.

Handleiding Facebook filmpje downloaden

Er zijn verschillende manieren waarop je een filmpje van Facebook kunt downloaden. Wil je een filmpje opslaan op je computer dan kan dat op de volgende manieren:

 1. Met een add-on voor Google Chrome.  In de Chrome Web Store, te vinden in de Chrome browser onder de drie puntjes rechtsbovenin -> meer hulpprogramma´s -> extensies, kun je zoeken naar Video Downloader PLUS. Deze plug-in kun je installeren in de Chrome browser, waarna je voortaan met een druk op de knop Facebook filmpjes downloaden. Bovendien kun je ook nog eens op diverse andere sites embedded video´s gemakkelijk downloaden.
facebook filmpje downloaden1
facebook filmpje downloaden2
 1. Facebook filmpje downloaden via een website. Door de URL van het betreffende Facebook filmpje te kopieren-plakken op de website fbdown.net kun je het filmpje rechtstreeks downloaden, zonder plug-ins te hoeven gebruiken. Er is alleen een moeilijkheid: Om het filmpje te downloaden heb je de URL van het filmpje nodig. Wil je een filmpje downloaden, dan moet je de volgende stappen doorlopen.

Stappenplan Facebook filmpje downloaden via website:

 1. Bij het filmpje dat je wilt downloaden van Facebook, klik je op de drie puntjes rechtsbovenin. En kies voor “link kopiëren”

  facebook filmpje downloaden3

  facebook filmpje downloaden4
 2. Open de website fbdown.net. Plak de zojuist gekopieerde link in het zoekveld op deze website en druk vervolgens op de knop “Download”.

  facebook filmpje downloaden5
 3. Vervolgens heb je de mogelijkheid om het Facebook filmpje te downloaden. Je kunt kiezen voor downloaden in normale kwaliteit of je kunt het filmpje in Hd-kwaliteit downloaden.

PRO TIP: Facebook Filmpjes / Video: Ondertiteling

Nu we het over de invloed van video op online marketing hebben.. Weet je dat het belangrijk is om te zorgen dat je video´s zijn voorzien van ondertiteling? 

85% van de mensen bekijkt video’s namelijk zonder geluid!

Door je video´s te ondertitelen zorg je ervoor dat de filmpjes ook te volgen zijn voor doven en slechthorenden. Door de automatische vertaalfuncties is jouw filmpje ook te volgen voor mensen die een andere taal spreken. 

Maar er is nog een andere reden om te zorgen voor ondertiteling. Facebook filmpjes starten tegenwoordig automatisch met afspelen. De filmpjes zijn dan standaard ge-mute (starten zonder geluid). Door het filmpje te ondertitelen is jouw filmpje ook perfect in stilte te volgen.

Door ondertiteling krijgen alle kijkers de boodschap van je filmpje mee en blijft de aandacht langer bij de video – wat weer goed is voor jouw advertenties.

Wil je onze go-to ondertitelingstool proberen? Klik dan hier.

Lezen hoe je een succesvolle advertentie maakt? Lees dan ons artikel.

Hoe veilig is jouw account?

Ontdek binnen 1 minuut of jouw account een verhoogd risico heeft op blokkades of hacks.

Anderen vonden deze artikelen ook interessant:

Facebook Advertentie: hoe maak ik er een?

Facebook Advertentie: hoe maak ik er een?

Facebook Aanmaken: De Business Manager 2FA Instellen

Facebook Aanmaken: De Business Manager 2FA Instellen

Facebook Budget Berekenen in 2021

Facebook Budget Berekenen in 2021

[2022 Editie] Alle Facebook formaten en afmetingen

[2022 Editie] Alle Facebook formaten en afmetingen

Vragen of suggesties? Deel ze hieronder:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>