• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • [TEMPLATE] Gebruik Deze 2 Facebook Disclaimers

[TEMPLATE] Gebruik Deze 2 Facebook Disclaimers

december 5, 2020

Huh een Facebook disclaimer? Jazeker! Ontdek waarom: Worden jouw advertenties op Facebook steeds afgekeurd terwijl je alle richtlijnen hebt gevolgd? Misschien is dit het probleem: de website die je adverteert heeft niet (de juiste) Facebook Disclaimer. Gelukkig kun je dit snel verhelpen door ons gemakkelijke template in dit artikel.

Wat is een Facebook Disclaimer?

Terug naar de basis.

Een disclaimer is nietsmeer dan een stukje tekst waarmee je aansprakelijkheid beperkt of zelfs afwijst. LET OP: Het hebben van een disclaimer maakt het niet meteen rechtsgeldig, met andere woorden; je moet je nog steeds aan de wet houden! Er zijn mensen die stellen dat een disclaimer puur informatieve doeleinden heeft, of dit echt zo is? Geen idee! Vraag het aan je juridisch adviseur.

Waarom Facebook wil dat adverteerders een disclaimer toevoegen op de pagina die geadverteerd wordt?
Korte antwoord: omdat zij niet aansprakelijk gesteld willen worden voor zaken op jouw pagina! Daarnaast willen ze ten alle tijden voorkomen dat er verwarring ontstaat tussen wat wel een Facebook-merk is en wat niet.

Iets minder korte antwoord: Facebook (onderdeel van Meta) heeft al jaren rechtzaken lopen die er plat gezegd op neer komen dat overheden Meta (en dus Facebook en instagram) aansprakelijk willen stellen voor alles wat er op hun platformen gebeuren. Dus heel kort door de bocht, stel jij verkoopt magische dieet pillen (die niet werken) en plaatst een advertentie op Facebook, dan is Facebook (en dus Meta) (mede-)aansprakelijk! Nu zijn dit lopende rechtzaken en zie ik het niet zo snel gebeuren dat dit echt uitgerold wordt maar het heeft er wel voor gezorgd dat Meta veel meer accounts is gaan blokkeren en beperken die niet aan de advertentievoorwaarden voldoen.

Dus tip van de dag:

Gebruik deze simpele en essentiële Facebook Disclaimer Templates:

Dit zijn de meest gebruikte en gangbare disclaimers om te gebruiken op jouw landingspagina of website waar je advertenties naar toe stuurt.

Nederlands:

Deze site is geen onderdeel van de Facebook-website of Facebook Inc. Bovendien wordt deze site NIET onderschreven door Facebook op enigerlei wijze. FACEBOOK is een handelsmerk van FACEBOOK, Inc.

Engels:

This site is not part of the Facebook website or Facebook Inc. Additionally, this site is NOT endorsed by Facebook in any way. FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.

Waar moet ik die disclaimer dan plaatsen?

In de praktijk blijkt het meestal het gemakkelijkste te zijn om de disclaimer onderaan de website in de footer te plaatsen. Zo voldoe je aan jouw ‘plicht’ om de disclaimer te plaatsen zonder dat het teveel afleiding op de pagina is. (Scroll maar eens helemaal naar beneden op deze pagina!)

Worden veel van je advertenties afgekeurd of ben je bang dat dit gebeurt?
Zet dan de disclaimer onderaan in de advertentie copy.

Ja echt, dit is iets dat weinig media buyers je vertellen maar het werkt 100%.

Disclaimer geplaatst? Lees dan verder.

Is dit nu alles? Zie ik je denken..
Ja & Nee.

In de meeste gevallen zijn bovenstaande disclaimers voldoende maar let op: soms is er meer nodig.

Vooral ondernemers die online kennisproducten verkopen zullen vaak extra disclaimers willen toevoegen. Zie daarvoor onderstaande templates:

Je begrijpt dat ik geen claims of garanties doe dat jij geld zult verdienen met mijn Ideeën, informatie, programma’s of methoden. Ik ken jou en jouw situatie niet. De resultaten die jij in jouw leven behaald jouw volledige verantwoordelijkheid. Ik ben hier om jou te helpen door het delen van mijn beste methodieken en strategieën zodat jij hopelijk sneller succes kunt behalen maar je begrijpt dat ik dit niet kan garanderen. Disclaimer door veiligadverteren.nl

Zie ook deze algemene disclaimer:

Niks op deze pagina of andere pagina’s van mij of eventuele emails kun je beschouwen als een belofte of garantie voor toekomstige verdiensten/succes. Financiële cijfers die hier eventueel genoemd worden, of op één van mijn andere pagina’s of emails, kunnen schattingen of projecties zijn gebaseerd op mijn eerdere resultaten, en horen niet als exact of beloofd beschouwd te worden Alle getallen zijn er enkel voor illustratieve doeleinden. Disclaimer door veiligadverteren.nl

Mag ik deze templates gratis gebruiken?

Natuurlijk mag dat! Doe er jouw voordeel mee. Natuurlijk zouden we het leuk vinden als je ‘Disclaimer door veiligadverteren.nl‘ met linkje laat staan, zo kunnen we nog meer mensen helpen met veilig adverteren op Facebook & Instagram.

Wil je direct weten of jouw account(s) een verhoogd risico lopen op hacks of blokkades? Doe dan direct onze gratis test! Deze test geeft je direct aan wat je kunt verbeteren in jouw beveiliging en gebruik van Facebook. De test is gebaseerd op jarenlange ervaring en miljoenen euro’s in ad spend. In één minuut krijg je direct inzicht.

Hoe veilig is jouw account?

Ontdek binnen 1 minuut of jouw account een verhoogd risico heeft op blokkades of hacks.

Anderen vonden deze artikelen ook interessant:

Facebook Advertentie: hoe maak ik er een?

Facebook Advertentie: hoe maak ik er een?

Facebook Budget Berekenen in 2021

Facebook Budget Berekenen in 2021

Kun Je Facebook Adverteren Zonder Pagina? [2022 Update]

Kun Je Facebook Adverteren Zonder Pagina? [2022 Update]

5 Facebook Advertentie Trends 2022

5 Facebook Advertentie Trends 2022

Vragen of suggesties? Deel ze hieronder:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>