• Home
 • |
 • Blog
 • |
 • Facebook Business Manager Beveiligen Doe Je Zo [2022 Editie]

Facebook Business Manager Beveiligen Doe Je Zo [2022 Editie]

februari 15, 2021

Jouw Facebook Business Manager beveiligen is essentieel. Facebook wil dat jij jouw account goed beveiligt en geeft je de meeste tools en instellingen goed te beveiligen al duidelijk aan, Deze ‘standaard’ beveiligingsinstellingen zullen we hieronder bespreken. Heb je die al gedaan? Scroll dan even naar beneden want daar delen we een aantal methoden die je echt moet onthouden voor als je serieus wilt adverteren.

Wanneer we social media platforms of andere websites gebruiken waarop we persoonlijke informatie verwerken dan moeten we genoeg aandacht besteden aan cybersecurity. Ieder bedrijf zal dan ook zijn Facebook pagina moeten beveiligen, want ieder soort website kan worden gehackt. In deze blog gaan we in op de dingen die jij kunt doen om je Facebook Business Manager beter te beveiligen.

Facebook Business Manager?

Ben je net van start gegaan met de Facebook Bedrijfsmanager dan is het een goed idee om eerst eens naar de beveiligingsopties van Facebook te kijken voordat je op zoek gaat naar beveiligingsoplossingen van derden. Net zoals bij je persoonlijke Facebook pagina kun je namelijk ook de ingebouwde beveiligingsopties gebruiken om je bedrijfspagina te beveiligen. 

Wanneer je de Facebook Business Manager gebruikt, wat op zich al een veiligere manier is om je bedrijfspagina´s en accounts te beheren, zul je rechts bovenin het scherm het Security Center terugvinden. 

Vanuit het Security Center heb je toegang tot verschillende opties om je Facebook pagina te beveiligen. Je kunt bijvoorbeeld two-factor authentication instellen, toegangsrechten beheren en een andere of extra beheerder instellen. Dit zijn de belangrijkste beveiligingsopties en we zullen ze hieronder bespreken.

Two-Factor Authentication (2FA) toevoegen

Een uitstekende manier om de Facebook Business Manager te beveiligen is door het gebruiken van 2FA. Two-factor Authentication zorgt ervoor dat je bij een login een unieke code moet invoeren. Sommige mensen ervaren het als storend, omdat het invoeren van de 2FA code zorgt voor een extra handeling bij het inloggen. Toch zorgt deze code voor een extra laag van beveiliging. Je voegt 2FA op de volgende manier toe:

 1. Open “Business settings”
 2. Kies “Business info” en klik op “edit”
 3. Klik op “Required for everyone” or “Required for admins only” onder het kopje Two-factor authentication.
 4. Klik op “Save”

Wie heeft er toegang tot jouw Facebook Business Manager?

Los van alle mensen die je Facebook pagina volgen, zijn er altijd een of meerdere beheerders die toegang hebben tot het account. Na verloop van tijd zullen sommige personen geen rol meer spelen bij je bedrijf, terwijl anderen misschien juist toegang nodig hebben tot de Facebook Business Manager. Afhankelijk dus van je beveiliging wensen zul je dus personen moeten verwijderen of moeten toevoegen. 

Zo voeg je een persoon toen aan jouw bedrijfsmanager in Facebook:

 1. Open de “Business settings” en kies “People”.
 2. Klik op “+add” en voer het emailadres in van de gebruiker die je wilt toevoegen
 3. Geef ze de benodigde toestemmingen en klik op “Add people”.

Partner toevoegen aan de business manager in Facebook? Zo doe je dat!

 1. Open “Business settings” en ga naar “Users”
 2. Klik op “Partners” en kies voor een pagina of ad account
 3. Selecteer “Assign partner” en kies de rol
 4. Stuur de partner de gegenereerde link

Zo verwijder je een gebruiker uit jouw bedrijfs manager in Facebook:

 1. Open de “Business settings” en selecteer “People” onder het kopje “Users”.
 2. Zoek de persoon die je wilt verwijderen en klik op “Remove”.

We willen graag wel benadrukken dat het up-to-date houden van toegangsrechten extreem belangrijk is voor een goede beveiliging. Beveiligen van je Facebook Business Manager gaat niet alleen om het buiten houden van mensen die er geen toegang tot horen te hebben, het gaat ook over het uitsluiten van aansprakelijkheid op het moment dat dit noodzakelijk is.

Bonus tip #1: stel een back-up account in als beheerder

Wanneer je bezig bent met het toevoegen van gebruikers, stel dan gelijk een extra beheerder in. Door het toevoegen van een extra account die je de rechten van beheerder toekent behoud je toegang tot je bedrijfsmanager wanneer je – om welke reden dan ook – geen toegang meer zou hebben met je eigen account. Vanzelfsprekend kies je daarvoor wel iemand uit die je kunt vertrouwen, want deze persoon heeft toegang tot de hele bedrijfsaccount.

Met het bovenstaande hebben we belangrijkste stappen genomen om de Facebook business manager te beveiligen. Voorzichtigheid en verantwoordelijk blijven natuurlijk geboden als je wilt voorkomen dat gevoelige informatie op straat komen te liggen. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is zorgen voor sterke wachtwoorden. Gebruik een password manager om sterke wachtwoorden te genereren en deze veilig op te slaan.

Bonus tip #2: Zorg voor een back-up Business Manager

Voor je verder leest: wij raden het echt zeer af om Business managers of Facebook accounts te kopen van derde partijen.

Wel is het ontzettend aan te raden om een back-up business manager te hebben voor jouw bedrijf. Vraag een vriend of familie lid een bedrijfsmanager aan te maken en jou als beheerder toe te voegen en deel bedrijfsmiddelen tussen Business Manager A en Business Manager B. Hierdoor zul je altijd een back-up hebben wanneer één account in de problemen zou komen.

Veel succes! Heb je vragen Laat een reactie achter of stuur een mailtje 🙂

Photo credits: Mark Zuckerberg, Facebook

Hoe veilig is jouw account?

Ontdek binnen 1 minuut of jouw account een verhoogd risico heeft op blokkades of hacks.

Anderen vonden deze artikelen ook interessant:

Facebook Filmpje downloaden? Dat doe je zo!

Facebook Filmpje downloaden? Dat doe je zo!

Facebook Advertentie: hoe maak ik er een?

Facebook Advertentie: hoe maak ik er een?

Facebook Aanmaken: De Business Manager 2FA Instellen

Facebook Aanmaken: De Business Manager 2FA Instellen

Facebook Budget Berekenen in 2021

Facebook Budget Berekenen in 2021

Vragen of suggesties? Deel ze hieronder:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>