• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Gratis Adverteren op Facebook? Zo doe je dat in 2022!

Gratis Adverteren op Facebook? Zo doe je dat in 2022!

februari 5, 2021

Gratis adverteren op Facebook. Het is bijna een oxymoron, want een grotere tegenstelling kun je niet noemen. Momenteel heeft Facebook naar eigen zeggen ruim zeven miljoen actieve adverteerders. Niet geheel verwonderlijk, want adverteren op Facebook levert vaak bijzonder goede resultaten op. Als gevolg van de populariteit kunnen de kosten voor het adverteren snel oplopen. Wanneer je slimme keuzes maakt, is het mogelijk om de kosten van je Facebook advertentie campagne onderaan de streep richting de nul te krijgen. Hoe? We leggen het je uit hoe in dit artikel.

Er zijn verschillende manieren waarop je het voor elkaar kunt krijgen om gratis op Facebook te adverteren. 

Gratis Adverteren op Facebook Manier #1: Gebruik een tripwire funnel

De tripwire funnel; Het zegt je misschien niets, maar je bent hem absoluut vaak tegengekomen.  Stel, je scrolt door je Facebook tijdlijn en je aandacht valt op “Het Allerbeste Recept Voor Chocoladecake ter Wereld” Om het recept te krijgen moet je alleen even je naam en e-mail invullen. Daarna kom je op een bedankpagina en daarop staat een fantastische aanbieding: Komende 15 minuten kun je het e-boek “De 101 Allerbeste Recepten Voor Chocoladecake” bestellen voor maar 10 euro. En, het is een eenmalige aanbieding! Dát is dus een tripwire.

Nu je weet hoe het werk vanuit het perspectief van de klant, is het nu tijd om de tripwire eens met een zakelijke bril te bekijken. Het bedrijf heeft betaald om de advertentie op jouw tijdlijn te laten verschijnen. Laten we aannemen dat ze een dagelijks budget hebben ingesteld van 50 euro. Om de kosten van de advertentie eruit te halen, hebben ze dus 

5 kopers nodig. Want, 5 mensen voor 10 euro = 50 euro.

Wanneer van alle mensen die hun e-mailadres achterlaten er per dag 5 de aanbieding bestellen dan heb je je advertentiebudget voor die dag terug verdient. Zo kun je dus gratis adverteren op Facebook.

Gratis Adverteren op Facebook Manier #2: Upselling

Hoe kun je je betaalde advertenties door upselling en cross-selling? Platformen zoals Facebook kennen de waarde van dit soort campagnes en bieden je daarom de tools om te slagen.

Wanneer we het hebben over upselling, dan bedoelen we daarmee dat je klant overhaalt tot het kopen van meer diensten of een duurder model als waar ze eigenlijk voor kwamen. Een voorbeeld: wanneer iemand een nachttafeltje wil kopen en in plaats daarvan verkoopt je ze een hele nieuwe slaapkamer. 

De extra omzet en marge die de upsell je opleveren zorgt ervoor dat de advertentie op Facebook je uiteindelijk niets hoeft te kosten. 

Gratis Adverteren op Facebook Manier #3: Maak eens slim gebruik een creditcards.

Ho! Niet meteen door scrollen. Creditcards zijn helemaal niet zo slecht als je misschien denkt, sterker nog als je ze slim gebruikt kunnen ze je een hoop opleveren. Laat het me even uitleggen: Adverteren op Facebook kost geld. De kosten daarvan kun je op verschillende manieren betalen. De handigste manier daarvoor is door een creditcard te gebruiken. Wist je dat (een deel) van de advertentiekosten terug kunt verdienen door het kiezen voor de juiste creditcard? Ja echt.

Er zijn diverse creditcard bedrijven die een kaart aanbieden met een cashback mogelijkheid. Voor iedere uitgave met de kaart ontvang je een deel terug. Dit kan zijn in de vorm van korting bij bepaalde bedrijven, maar bij sommige creditcardmaatschappijen ontvang je ook gewoon keiharde euro´s terug. Betaal je de kosten van de Facebook advertentiecampagne dus met een creditcard met cashback, dan kun je een deel van de advertentiekosten op die manier dus terugverdienen. Sterker nog, dit is een bekende manier van veel online marketeers om flink geld en ‘punten’ te sparen voor reizen bijvoorbeeld. Vraag jij je af hoe het kan dat half Instagram businessclass lijkt te vliegen? Grote kans dat ze een online adverteren en zo snel veel punten verzamelen. Dit is de favoriete kaart van mij en mijn klanten (en bijna elke online ondernemer) precies vanwege hetgeen dat ik je zojuist heb uitgelegd 😉

Gratis adverteren op Facebook: conclusie

Adverteren op Facebook kost geld. Facebook zal je nooit gratis een advertentie campagne laten draaien. Maar door goede keuzes te maken en het motto moet daarbij zijn: meten is weten, kun je wel zorgen dat de campagne onderaan de streep niets hoeft te kosten. Wanneer de advertentie meer oplevert dan dat deze je kost kun je dus uiteindelijk gratis adverteren op facebook. en als je helemaal slim bent investeer je de winst weer terug en voor je het weet bouw je een winstgevende machine!

Hoe veilig is jouw account?

Ontdek binnen 1 minuut of jouw account een verhoogd risico heeft op blokkades of hacks.

Anderen vonden deze artikelen ook interessant:

Facebook Advertentie: hoe maak ik er een?

Facebook Advertentie: hoe maak ik er een?

Facebook Budget Berekenen in 2021

Facebook Budget Berekenen in 2021

Kun Je Facebook Adverteren Zonder Pagina? [2022 Update]

Kun Je Facebook Adverteren Zonder Pagina? [2022 Update]

5 Facebook Advertentie Trends 2022

5 Facebook Advertentie Trends 2022

Vragen of suggesties? Deel ze hieronder:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>